Om du har barn allerede, eller har en på vei, så vet du hvor mye jobb og stress det er rundt det. Det er en hel haug med forskjellige ting å tenke på, som man må ordne. Det kan være litt vanskelig å holde oversikten, spesielt når man også da må tenke på barnerommet. Heldigvis er det ikke akkurat en mangel på råd for innredningen av barnerommet. Uansett om det er et helt nytt barnerom, eller om du vil renovere det du har i dag. 

Grunnsteinen i barnerommet

En trygg og koselig seng er ofte hjørnesteinen på barnerommet. Vurder å bruke økologiske tekstiler da barnet tilbringer mye tid her og ofte ligger med bar hud direkte på laken, trekk og tepper. Innredning med masse tekstiler i fine mønstre og behagelige materialer gjør sengen innbydende til både søvn, kos og lek. Å ha noe trygt å feste blikket på når du ligger i sengen føles bra, kanskje er det et innrammet bilde, et favorittbilde eller en hengende dekorasjon som en lekemobil.

Få frem kreativiteten

Åpne flater på barnerommet tiltrekker kreativitet og lek, og et behagelig teppe gjør det lettere å sitte stille. Teppet bør også være økologisk og sats gjerne på et slitesterkt materiale som ull for holdbarhet. Et barnerom skal innredes til barnet og derfor er det viktig å tenke på at barnet når og ser. Høyere vegghyller for skjøre pyntegjenstander er ideelle men leker i kurver på gulvet, poser på kroker på veggene og i skuffer i skap eller hyller bør tilpasses barnet og barnets høyde. Livet og leken blir mye lettere hvis barnet kan hente og ta bort ting uten hjelp. Husk også at barnet skal ha glede av det som pynter veggene. Hvis du dekorerer med en bildevegg, start i barnets øyehøyde.

Oppbevaring

Å ha mindre, men mer lagringsplass gjør det lettere å finne favorittbilen din. Pynt med mindre kurver som også er fine hvis de blir stående på gulvet. Ha små poser på kroker på veggen som både fungerer som perfekt oppbevaring og er morsomme å pakke og leke med. Sett hjul på trekasser som enkelt kan trilles frem og vekk, og suppler gjerne den mindre oppbevaringen med større skjult oppbevaring for å skape trygghet. Skjul åpne hyller med et draperi laget av fint stoff eller invester i et skap hvor du enkelt kan lukke dørene for å dekke rotet. For å gjøre rommet mer personlig kan kanskje skapet være en grandtantes arvede skjenk som bryter av det opprinnelige utseendet eller får et nytt utseende ved hjelp av maling.

Fargeskjema

Et barnerom trenger ikke være fargerikt med sterke farger. Kanskje trenger barnet en roligere oase. Dette betyr ikke at farger er uaktuelt, bare finn en kjedelig fargeskala og våg å tenke utenfor boksen og rammene for å skape noe interessant. Må alle bena på sengen ha samme farge? Lag mønstre på vegg og skapdør med forskjellige farger eller tavlemaling til dine egne kunstverk og bytt ut de tradisjonelle håndtakene med noe som skiller seg ut.