Folk har forskjellige mål når de påfører sin sminke. De vil gjerne se så fine ut som mulig, naturlig nok, men de aller færreste forsøker å se eldre ut. Men det skjer mange, og man har kanskje ikke en anelse om hvorfor det skjer. Da kan det hende at du har gjort noen av feilene nedenfor.

Det er ikke noe å bli for lei seg over, for det kan du fort ordne på, bare unngå å gjøre feilene igjen!

Feil 1: For mye eller feil nyanse på foundation

Vi har nok alle hatt hendelser med foundation der vi ser ut til å ha gnidd enten skokrem eller mel i ansiktet. En for lett foundation smelter ikke inn i huden, men legger seg på toppen som en aldrende, livløs maske. En for mørk foundation blir derimot en kake som tynger trekkene dine og får deg til å se ut som en gammel skinnveske. Ønsker du å se solfylt ut, er en bronzer den rette veien å gå. For mye foundation legger seg i fine linjer og legger raskt flere år til utseendet. Hvis du vil dekke ujevnheter, er det bedre å grunne med en lettere foundation eller bb-krem, og deretter skjule lokale skavanker med concealer.

Feil 2: Matt foundation på tørr hud

Foundations med beskrivelser som “matte” eller “fløyel” inneholder ofte pudder som kan få tørr hud til å se eldre ut. For mye pudder kan få den fineste linjen til å se ut som et tørt elveleie. Velg heller en foundation som er “hydrerende”, som dermed bidrar til å holde huden fuktig. (Og du trenger ikke pudre over foundationen din hvis du har normal/tørr hud.) Andre ord å se etter er ren, lysende eller glødende foundation. Disse hjelper med naturlig glød i huden.

Feil 3: Du hopper over primer

Primer er et ofte oversett produkt, men prøv det – vi tør nesten love at du ikke kommer til å angre. En primer inneholder ofte silikoner som jevner ut hudoverflaten og gir et glatt og stilig lerret å legge sminke på. Tenk på primer som sminkens ekvivalent til en underull som fyller ut riller og gjør at lakken både ser bedre ut og holder lenger. Det finnes i dag en primer for alle ønsker – anti-rødhet, mattende, porereduksjon, fuktighetsgivende, glansforsterkende og så videre.

Feil 4: Mascara på de nedre vippene

Mascara på de nedre vippene er kult og trendy – men har du kråkeføtter kan mascara på nedre vippekant trekke oppmerksomheten til linjer og vesker. Øynene trekkes ned og ser mer slitne ut, noe som gir motsatt effekt av det du håper på med en mascara. Du vil at øyet skal se så åpent ut som mulig, og da bør du fokusere på de øvre vippene.

Feil 5: Contouring på feil måte

Mange av oss har hoppet på konturtrenden, i håp om Kim Kardashians skarpe kinnbein. Men i virkeligheten kan brun rouge eller skygge under kinnbenet se skitten og unaturlig ut – og dra ned ansiktstrekkene mot knærne. Ikke ideelt!