Bemanningsbransjen var ment å erstatte faste ansatte ved sykdom og permisjoner, men har ført til fullt frislipp der løsarbeiderkontrakter dominerer.

Bemanningsbyråene er nå største arbeidsgiver på mange arbeidsplasser. Bemanningsbransjen fortrenger faste ansatte, gir usikre arbeidsforhold uten garanti for en årsinntekt å leve av og fører til dårligere produktivitet. Det foregår daglige brudd på bestemmelsene om arbeidstid, overtid og innleie. Bemanningsbransjen tar ikke inn lærlinger eller driver fagopplæring. Innleie har blitt et så stort innslag på byggeplassene at viktige samfunnshensyn står på spill.

Derfor går vi inn for et forbud mot bemanningsbransjen på byggeplasser i Oslofjord-området. Møt opp på markeringen foran Stortinget tirsdag 6. mars kl. 14:00. Fagforeningene bes om å ta med sin fane.

Last ned løpeseddel om markeringen her

Arrangører: El og IT Forbundet Oslo og Akershus, Heismontørenes Fagforening, Tømrer og byggfagforeningen, Oslo Bygningsarbeiderforening, Rørleggernes Fagforening, Avdeling 1 Oslo og Akershus, Elektromontørenes forening Oslo og Akershus og LO i Oslo.

Klikk her for arrangementet på Facebook

Politisk streik 6. mars: Forby bemanningsbransjen på byggeplasser i Oslofjord-området
Stikkord:                 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *